Des de generacions, l'arròs és el nostre treball, el nostre dia a dia, la nostra passió i el nostre orgull. I no se'ns acudeix millor lloc que el Delta de l'Ebre per a dur a terme la nostra missió arrossera i la nostra vida. Sabies que és el tercer delta més important del Mediterrani, després dels deltes del Nil i el Roine? El Delta de l'Ebre abasta més de 32.000 hectàrees, dedicades en la seva gran majoria al cultiu d'arròs.
El Delta
Considerada la segona zona humida més important d'Europa, el Delta és un espai de cultiu únic banyat per les aigües del Mediterrani i per les aigües dolces de l'Ebre, emmarcat per les serres del Montsià i el Godall.
Diversitat
Aquesta diversitat geogràfica es tradueix, a més a més, en una fauna amb un bioritme marcat pel temps de conreu de l'arròs, i en una riquesa social, cultural i gastronòmica, donada per les seves gents, els seus costums i l'arròs Montsià.
La combinació única de climatologia, sediments, salinitat i pas del temps del Delta de l'Ebre aporta les condicions necessàries per a oferir el millor gra d'arròs. Per aquesta raó, els nostres arrossos se sembren, es cultiven i es recullen exclusivament a les fèrtils terres del Delta de l'Ebre i, per descomptat, estan avalats amb la Denominació d'Origen Protegit Delta de l'Ebre.
Per a obtenir aquesta distinció de qualitat, l'arròs se sotmet a uns processos de control exhaustius basats en anàlisis fisicoquímics i organolèptics i només els grans que ho superen s'envasen i surten al mercat emparats per la Denominació d'Origen Protegida Arròs del Delta de l'Ebre, amb l'etiqueta, contra etiqueta o distintiu de qualitat entregat pel Consell Regulador.
La característica principal d'aquests arrossos és la seva categoria EXTRA. No presenten barreges de varietats, tots els seus grans són homogenis i sense defectes, reflectint en el seu etiquetat el logotip comunitari juntament amb el de la Denominació D'Origen.
Els arrossos elaborats per La Càmara Arrossera del Montsià, en procedir de la zona del Delta i cultivar-se en un parc natural, es caracteritzen pel seu color blanc perlat, el seu gust, textura i, per descomptat, el seu comportament culinari únic quant a soltesa de gra i absorció d'aigua, que implica una bona absorció de gustos diferents en els múltiples plats i receptes realitzats amb ells.
I és que per a la Càmera Arrossera del Montsià, el distintiu més important de l'arròs és l'afecte dels consumidors.
Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències aquí.